Tekst: Maja Dragojević
U sklopu Društvenog centra Novo Čiče, projekta koji je sufinaciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, traže se zainteresirani Velikogoričani, osobe s invaliditetom, koji bi se priključili besplatnoj radionici sviranja i pjevanja. Prilika je to da naučite svirati tamburicu ili neki drugi instrument tradicionalnih glazbala.

Predznanje nije potrebno jer sve možete naučiti u organiziranim radionicama u Novom Čiču, a potrebne instrumente osigurat će KUD "ČIČE". Kako bi olakšali pristup polaznicima Društveni centar u Novom Čiču izgradili smo prilaznu rampu za osobe s invaliditetom tako da nemate nikakvih prepreka za ulazak u Centar.
Za prijavu je potrebno ispuniti obrazac koji možete dobiti preko maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Sve informacije možete dobiti na telefone 099 6849489 i 0916221228.
Svi zainteresirani mogu doći i u naš prostor u Staroj pučkoj školi u Novom Čiču, Velikogorička 147 gdje vas nestrpljivo i s radošću čekamo. Osim osoba s invaliditetom u radionice nam se mogu uključiti svi zainteresirani, a u ponudi imamo nekoliko radionica.
Folklorno plesne radionice provoditi će se kroz 80 sati proba, a okupiti ćemo 20 novo zainteresiranih osoba. Kako bi se očuvala bogata kulturna tradicija plesa s područja Turopolja  i cijele Republike Hrvatske okupljamo zainteresirane osobe koje se žele upoznati s kulturnom tradiciju plesa svog kraja. Za sudjelovanje nije potrebno predznanje jer započinjemo kroz svladavanje jednostavnijih koraka pa sve do krajnjeg cilja prezentacija cijele koreografije.
Folklorno tamburaške radionice okupiti će deset mladih zainteresiranih članova iz ruralnog područja koje će kroz 80 sati naučiti svirati tamburaške instrumente. Po iskazanom interesu mlađih osoba iz ruralnog područja omogućiti će se mladima da nauče sviranje tradicijskih instrumenta.
Računalne radionice okupiti će osobe starije od 50 godina. Radionice će se provesti u dva ciklusa, u svakom ciklusu po šest osoba. Polaznici će se upoznati s osnovama računalnog svijeta, naučiti će se služiti internetom i pisati tekstove.

Radionice tkanja i veza u svrhu očuvanja kulturne tradicije uključiti će šest osoba starije dobi 54 + i šest osoba mlađe životne dobi. Za radionicu se planira angažirati jedna stručna osoba koja bi prenosila znanja na polaznike radionice.