Tekst: Maja Dragojević

Dana 30. lipnja 2020. godine u okviru provedbe projekta Društveni centar Novo Čiče, održan je okrugli stol s lokalnim stanovništvom te predstavnicima udruga koje djeluju u mjestu Novo Čiče. Udruge koje okupljaju lokalno stanovništvo: DVD Novo Čiče, Nogometni klub Dinamo Hidrel, Udruga žena Novo Čiče, Udruga umirovljenika Novo Čiče, KUD “ČIČE” Novo Čiče , Udruga Vukovina u srcu aktivno su sudjelovali kao i predstavnici OŠ Novo Čiče.

Okrugli stol je održan u prostorijama stare pučke škole u kojoj će zaživjeti i Društveni centar Novo Čiče, a okupio je dvadeset i dva sudionika i sudionice.

Na početku je sve okupljene pozdravio predsjednik KUD-a ČIČE Stipo Duvnjak, a zatim je voditeljica projekta, Svjetlana Marijon ukratko prezentirala projekt i sve aktivnosti koje se provode kroz njega.

Tijekom rasprave naglasak je stavljen na tematske radionice te radionice koje su već planirane u provedbi projekta. Svi okupljeni upoznati su s planiranim radionicama kao i terminima njihove provedbe. Izražena je želja da se u provedbu projekta uključi lokalno stanovništvo te osobe koje do sad nisu bile uključene u aktivnosti postojećih udruga. Posebno je istaknuta važnost uključivanja osoba starije životne dobi i osoba s invaliditetom.

Predstavnici udruga koje djeluju u mjestu, iskazali su zadovoljstvo ovim projektom koji će im sigurno pomoći u njihovom daljnjem radu i aktivnostima te otvoriti nove mogućnosti i za njihove korisnike.

Predsjednica Udruge umirovljenika Novo Čiče gđa. Nevenka Drapić izrazila je oduševljenje prilikama koje su otvorene za njihove članove kroz ovaj projekt, posebno ju raduje co-working prostor i mogućnost korištenja opreme i prostore za svoj rad i sastanke s članovima.

Predsjednik DVD-a Novo Čiče g. Zvjezdan Čurla istaknuo je kako poticajno zvuči mogućnost da se uključe u projektne aktivnosti i kroz edukativne radionice pridonesu razvoju širenja svijesti o prevenciji požara među lokalnim stanovništvom.

Projektni tim će do 25. srpnja 2020. godine definirati teme za dvanaest radionice, a sukladno iskazanom interesu za pojedine teme koji je iskazan kroz raspravu na okruglom stolu.

Provedba aktivnosti i radionica u sklopu projekta koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda započet će 01. kolovoza 2020. godine i trajat će 22 mjeseca.