Već tradicionalna međunarodna smotra folklora i tradicijsk glazbala do sad je održana 18. puta.

Manifestacija se održava oko Svetog Ive te okuplja od 12-15 KUD-ova , od toga 7 društava iz susjednih država. Manifestacija je postala prepoznatljiva ne samo u Republici Hrvatskoj i susjednim zemljama nego i široj regiji. Osim smotre folklora manifestacija je poznata i po samoj povorci gdje sudjeluje preko 1000 sudionika te veći broj konjanika na konjima te konjske zaprege.

Svim gostima i posjetiteljima omogućeno je i razgledavanje Etno naselja Novo Čiče koje u svom sastavu ima tri drvene kuće sa popratnim sadržajima a iste su opremljene karakterističnim namještajem sa početka 20. stoljeća kao i replike konjskog tramvaja zvanog kojnača. Na manifestaciji sudjeluje i veći broj izlagača koji prezentiraju proizvode iz Zagrebačke županije, a i šire regije. Sama manifestacija je postala jedna od najvećih i najposjećenijih u samom Turopolju i Zagrebačkoj županiji. Manifestaciju posjeti preko 4.000 posjetitelja. Ista je već uveliko ušla u kalendare folklornih događanja i iz godine u godinu postiže sve veću kvalitetu i samu prepoznatljivost.

U dosadašnjim održanim manifestacija uključile su se sve institucije od Ministarstva kulture, Zagrebačke županije, grada Velike Gorice, Turističke zajednice grada Velike Gorice, što je dokaz da je manifestacija značajna za širu regiju. Za samo mjesto N. Čiče i sam grad Veliku Goricu manifestacija je idealna za promociju svog kraja. Na dosadašnjih 14. održanih manifestacija preko 152 KUD-ova posjetilo je grad Veliku Goricu i Zagrebačku županiju te je nastupilo oko 94 KUD-ova iz susjednih nam država. Na međunarodnu smotri dloaze društva iz Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Mađarske, Kosova, Italije, Austrije i svih županija iz Republike Hrvatske. U manifestaciju su uključene sve udruge iz Župe N. Čiče tako da je u samoj organizaciji manifestacije uključeno preko 120 osoba. Svake godine na manifestaciji se prezentiraju i stara jela Turopolja i Zagrebačke županije od načina pripreme i posluživanja. Značaj manifestacije je u tome što je iz godine u godinu sve veći broj posjetitelja kao i broj sudionika.

Tijekom održavanja same manifestacije planirano je da jedan dio sudionika iz susjednih zemalja posjeti grad Zagreb, kulturne znamenitosti Turopolja – Kuriju Modić – Bedeković, dvorac Lukavec te muzej Turopolje. U sklopu manifestacije planirana je i radionica i prezentacija tradicijskih instrumenata. Kako bi upotpunili sam sadržaj manifestacije društvo će prezentirati postupak sjetve, prerade i tkanja lana.